אורך חיים בריא

הרבלייף מוצרים
כל הסיבות לאכול שיבולת שועל – האויב של הכולסטרול- הרבלייף מוצרים

כל הסיבות לאכול שיבולת שועל – האויב של הכולסטרול- הרבלייף מוצרים

שיבולת שועל היא בין הדגנים הבריאים ביותר. מדובר על דגנים מלאים ללא גלוטן, שהנם מקור נהדר לוויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון חשובים. מחקרים מראים גם כי לשיבולת שועל יתרונות בריאותיים רבים הכוללים: ירידה במשקל, ירידה ברמות הסוכר בדם והורדת הסיכון למחלות לב. לפניכם כל הסיבות לאכול שיבולת שועל, מה הופך אותה לאוכל חשוב כל כך, מהי הכמות מומלצת של צריכת שיבולת שועל, מדוע כדאי לשלב שיבולת שועל בתפריט היומי שלכם, ויש גם מתכונים! שיבולת שועל: מה הופך אותה לאוכל חשוב כל כך? שיבולת שועל היא עשב דגני, הגדל בעיקר באזורים קרירים, מלבד שיבולת שועל אדומה, הגדלה באקלים חם יותר. ישנן מגוון סוגים של שיבולת שועל, החל מהצורה הגולמית השלמה, שדורשת זמן בישול ארוך ועד לשיבולת שועל מגולגלת, חתוכה, מיידית/מהירה שהיא הזן המעובד ביותר, שדורש זמן קצר לבישול. ​מוצרי הרבלייף ​הרבלייף מוצרים

תרבות המזון - הרבלייף מוצרים

תרבות המזון - הרבלייף מוצרים

רבים מאיתנו גדלו במשפחות בהן מזון משמש ביטוי לאהבה, המטבח מתפקד כמקום ההתכנסות המשפחתי המרכזי, והסירוב לתוספת נחשב ל”פשע”. הקשר המשפחתי שלנו למזון עשוי להשפיע רבות על האופן בו אנחנו אוכלים, הכמות שאנחנו אוכלים ומה אנחנו אוכלים – ולעיתים קרובות עובר מדור לדור. לא רק שלתרבות יש תפקיד חשוב במזון שאנחנו אוכלים – מכמות ועד לטעמים ולתבלינים – היא עשויה גם להשפיע על האופן בו אנחנו תופסים רזון או השמנת יתר. בתרבויות מסוימות ישנה העדפה לגוף עגלגל יותר או שהוא נתפס כסימן לשפע, ואילו בתרבויות אחרות מזון ניתן פעמים רבות כמתנה, כאשר המתנה המוערכת יותר היא דווקא מזונות מעובדים. כאשר אנשי מקצוע בתחום הבריאות מסייעים לאנשים בביצוע בחירות מזון שונות, עליהם להיכנס לנעליהם של לקוחותיהם ולהגיע עם המלצות שלוקחות בחשבון גם רגישות תרבותית. במקום רק לבצע שינויים בתזונה, עלינו לסייע לאנשים בביצוע צעדים קטנים, ברי קיימא וניתנים להשגה, כדי להשיג תוצאות שיישמרו לטווח הארוך. הרבלייף מוצרים

נוגדי חמצון למה הם טובים ומתי לוקחים - מוצרי הרבלייף

נוגדי חמצון למה הם טובים ומתי לוקחים - מוצרי הרבלייף

בגופינו ישנה נוכחות של חומרים שנו קצת רקע למה שעלול להתחולל בגוף בגופינו ישנם רדיקלים חופשיים, שהנם חומרי פסולת הנוצרים כתגובה ללחצים סביבתיים, מזון מעובד ועוד. כאשר הגוף אינו יכול לעבד ולהסיר רדיקלים חופשיים ביעילות, עלול להיווצר לחץ חמצוני, שיכול להזיק לתאים ולתפקוד הכללי ולגרום למחלות לב, סרטן, דלקת פרקים, שבץ מוחי, מחלות נשימה, בעיות בתפקוד מערכת החיסון וכדומה. פעילויות ותהליכים שיכולים להוביל ללחץ חמצוני כוללים גם: פעילות גופנית מוגזמת, פציעות, צריכה של מזונות מעובדים, שומן טראנס, ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל.צרים בתאי הגוף או שמגיעים מהסביבה החיצונית, ועלולים לפגוע באברים השונים. החדשות הטובות הן, שיש מה לעשות כדי להגן על התאים מפני הנזק שעלול להיווצר. הפתרון נמצא סביבנו ובתוכנו, כל אשר עלינו לעשות הוא להיות מודעים לנושא ולסגל אורח חיים, שיכול לספק לגוף את כל מה שהוא צריך. הכירו את נוגדי החמצון – למה הם טובים ומתי לוקחים.הרבלייף מוצרים

צריכת חלבון ובניית שריר – כמה צריך ומתי להפסיקם מוצרי הרבלייף

צריכת חלבון ובניית שריר – כמה צריך ומתי להפסיקם מוצרי הרבלייף

אם הייתם לאחרונה בחדר הכושר, באחת מחנויות הטבע או בסניף של אחת מרשות הפארם, בוודאי נתקלתם במגוון מוצרי חלבון, החל מחטיף ועד לקופסאות ענקיות שמכילות המון.. אבל המון… חלבון. המטרה – בניית שריר, כחלק בלתי נפרד משגרת האימונים. השאלה שנשאלת היא האם צריכת חלבון בכמות גדולה, יכולה לסייע לגוף לבנות שריר בצורה מהירה יותר? התשובה מורכבת. זה יכול להועיל ולעיתים גם להזיק. אז לפני שאתם שולחים את היד ומתחילים להשתולל עם צריכת יתר של חלבון, חשוב שתבינו את הקשר בין צריכת חלבון ובניית שריר, וגם בריאות הגוף. בניית שריר החל מגיל 30 אנחנו מתחילים לאבד מסת שריר. ככל שאנו מתבגרים, כך קשה לנו יותר לבנות שריר, במיוחד בקרב מי שנמנע מפעילות גופנית. זה קורה כתוצאה מירידה ברמת הטסטוסטרון אצל גברים, וירידה ברמת האסטרוגן אצל נשים – הורמונים שמסייעים בבניית שריר. רגע לפני החלבון – קצת על אימוני כוח אימוני כוח הכוללים: הרמת משקולות, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה או פעילות יומיומית כדוגמת הרמה ונשיאה של מוצרים, הם חלק חשוב מבניית שריר. גם שגרת תזונה טובה, המשלבת חלבון, פחמימות ושומן, ממלאת תפקיד חשוב בבניית השריר. צריכת חלבון ובניית שריר – כמה באמת צריך? כמות החלבון המומלצת לכל אחד, תלויה במשקל הגוף ובצריכה הקלורית היומית. במידה ואתם עושים פעילות גופנית, אתם אמורים לצרוך 35%-10% חלבון מכלל צריכת הקלוריות. במידה והמטרה היא לשמור על הקיים ולא לבנות שריר, תזדקקו אפילו לפחות. הרבלייף מוצרים

איך נחזק את המערכת החיסונית שלנו?ומתי להפסיקם - מוצרי הרבלייף

איך נחזק את המערכת החיסונית שלנו?ומתי להפסיקם - מוצרי הרבלייף

מערכת החיסון שלנו היא למעשה מכלול של מולקולות, תאים ואיברים, שמטרתם לשמור עלינו מפני פלישה של גורמים שמסכנים אותנו, כמו למשל נגיפים, חיידקים, טפילים, רעלים, פטריות ועוד. מערכת החיסון היא קו ההגנה הראשון והיעיל ביותר של הגוף, ומסיבה זו, חשוב מאוד לספק לגוף את כל מה שהוא צריך על מנת שיוכל לתמוך בפעילותה ולחזק אותה. בשונה ממה שנהוג לחשוב, עוצמתה של המערכת החיסונית שלנו אינה נקבעת רק על בסיס הנתונים הגנטיים שלנו. למעשה, ישנן פעולות רבות שניתן לבצע על מנת ליצור “חסינות נרכשת”, שתסייע לגוף להילחם בפתוגניים שונים. לפניכם כמה דרכים יעילות לחיזוק המערכת החיסונית. הקפידו לישון שמונה שעות בלילה שינה היא תהליך חיוני ביותר לגוף האדם. במהלך היום, מערכות הגוף עובדות קשה מאוד ולוקחות חלק בתהליכים מורכבים ומתישים. על מנת שיוכלו לתפקד כהלכה, אותן מערכות זקוקות למנוחה וריענון, אשר יסייעו להן להמשיך בפעילותן התקינה למחרת. מצב של חוסר שינה עשוי לגרום לתשישות הגוף, עניין אשר יקשה על המערכת החיסונית לבצע את תפקידה ולהגן על הגוף כהלכה. מסיבה זו, על כל אדם בוגר להקפיד על שינה שבין שבע לתשע שעות בכל יום – ורצוי בשעות הלילה. צרכו מספיק נוזלים כמעט שלא קיים אדם שלא מודע לחשיבות של שתיית מים ולתרומה האדירה שהמים מספקים לפעילותו התקינה של הגוף. המים אינם רק מסייעים בדילול הדם וזרימה טובה יותר שלו, אלא גם מסייעים לגוף במגוון תהליכים שונים, כשבראשם – פינוי רעלים. כאשר הגוף נדרש להתמודד עם פחות רעלים וקצב חילוף החומרים שלו תקין, העניין מקל מאוד על המערכת החיסונית בביצוע העבודה שלה. לחיזוק נוסף, ניתן להוסיף למים מעט לימון, אשר מכיל כמות גבוהה יחסית של ויטמין סי – אנטי אוקסידנט המסייע לגוף להילחם ברדיקלים חופשיים ובתהליכי ניוון. צאו לשמש לכמה דקות בכל יום יציאה לשמש למשך מספר דקות בכל יום חשובה מאוד לצרכי התאווררות, אך גם ובעיקר לצורך ייצור ויטמין די. חשיפה יומיומית מבוקרת לשמש, מסייעת לגוף לייצר ויטמין די, אשר תומך בתפקודה התקין של המערכת החיסונית ובתהליכים נוספים בגוף, כמו למשל וויסות חילוף החומרים של זרחן וסידן. במספר מחקרים אף התגלה כי חוסר בוויטמין די מתקשר פעמים רבות למחלות אוטואימוניות, כמו למשל דלקת פרקים וסוכרת מסוג 1 (סכרת נעורים). מסיבה זו, יש להקפיד להיחשף לשמש למשך 10 דקות בכל יום, או לחילופין, לצרוך תוספי תזונה המכילים ויטמין די. הרבלייף מוצרים

מוצרי הרבלייף - חיים בריאים

הרבלייף מוצרים

רוצים לשפר את ההרגשה הכללית שלכם ולחיות חיים בריאים יותר? אתם בטוח תשמחו לשמוע שהתהליך פשוט יותר משחשבתם.
אורח חיים בריא הוא השילוב הנכון בין שלושת הגורמים המשפיעים על חיינו באופן יום יומי: תזונה נכונה, פעילות גופנית הפחתת לחצים.
רכזנו עבורכם טיפים חשובים שבעזרתם תוכלו לשמור על אורח חיים בריא, מתכונים בריאים וגם טעימים שיעזרו לכם בתפריט היום-יומי, מתכוני וידאו מפורטים שלב אחר שלב ומגוון כתבות בנושא שיפור אורח החיים.
אנחנו בהרבלייף מאמנים שתזונה מאוזנת וסגנון חיים פעיל מביא לבריאות הגוף, חיזוק ושיפור אורח החיים.
מצרי הרבלייף
הרבלייף מוצרים

הרבלייף – לחיות בריא ופעיל

כיצד להימנע מאכילה רגשית כאשר אתם נשארים בבית?
כולנו לומדים לנווט בנורמלי החדש. השנה האחרונה גרמה לנו לשנות את הדרך בה אנחנו מתקשרים, מתאמנים, עובדים ואוכלים, שינויים שחלקם יישארו איתנו גם לאחר המגפה. בנוסף, השנה האחרונה העלתה למודעות את ההתמודדות עם תחושת מתח, שנוצרת פעמים רבות בשל הצורך להסתגל לשינויים מהירים.
 

מאחר ומאי הוא חודש בריאות הנפש, זהו התזמון המושלם לדבר על מתח וכיצד לנהל אותו. אולי תופתעו לגלות שתחושות חרדה ומתח יכולות להתבטא בהרגלי האכילה שלכם, ולהוביל למה שמכונה אכילה רגשית.

מהי אכילה רגשית?

אכילה רגשית היא בדיוק כפי שהיא נשמעת – היא מתרחשת כאשר אתם אוכלים כדי לברוח מכל התחושות הרעות שאתם חווים בתקווה שאוכל יגרום לכם להרגיש טוב יותר.
לפעמים זוהי החלטה מודעת, אך לעיתים קרובות יותר זוהי רק תגובה לא מודעת לרגש מעורפל, שלילי שלא תוכלו לזהות באופן ברור. מתח ושעמום עלולים לגרום לאכילה רגשית, במיוחד כשאתם נמצאים בבית ומוקפים באוכל. בין אם התרגלתם להזמין אוכל נוחות שעשוי להכיל יותר קלוריות בהשוואה לארוחות הרגילות שלכם או לבשל בבית עם מצרכים שנמצאים בהישג יד, ייתכן שתקופת הקורונה גרמה לשינוי הרגלי האכילה שלכם.
מתח עלול לגרום לעייפות או דיכאון ולגרום לכם לוותר על מזון בריא לטובת מזון מנחם. אותם מזונות נוחות עתירי קלוריות מעוררים שחרור כימיקלים מסוימים במוח שגורמים לנו להרגיש טוב, אך גם גורמים לנו לרצות להמשיך לאכול. במעגל קסמים, אכילת יתר עלולה להוביל לעלייה במשקל ולהגברת המתח, שבתורו, עלול לגרום לאכילת יתר נוספת.

מהי הדרך הטובה ביותר להימנע מאכילה רגשית?

הדבר החשוב ביותר שכולנו צריכים לעשות הוא לטפל בעצמנו בצורה הטובה ביותר, וזה כולל הקפדה על הרגלי אכילה טובים שישמרו על בריאותנו. הנה העצות שלי שיעזרו לכם להימנע מאכילה רגשית:

1.  הכירו ברגשות שלכם

אתם יודעים שרגשות הם הטריגר לאכילה הרגשית שלכם, אז מדוע לא להכיר בהם? זה בסדר להרגיש לפעמים כועסים, בודדים או משועממים. התחושות אולי לא נעימות, אך הן לא מסוכנות, ולא תמיד צריך “לתקן” אותן. הניחו לרגשות שלכם להתעורר ולהיעלם בלי לשפוט אותם.

2.  מצאו אלטרנטיבות לאכילה

הליכה מהירה או כוס תה צמחים הם חלופה מצוינת. אם אתם מרגישים צורך לאכול, נסו מזונות בעלי מרקם קשה או פריך המפעילים את שרירי הלסת, פעולה המסייעת בהפגת המתח. נסו לנשנש חופן שקדים, אגוזי סויה או גזר גמדי.

3.  אכלו באופן מסודר ואל תדלגו על ארוחות

הקפידו לאכול באופן מסודר. כשאתם מתוחים, קל לדחות את הארוחות או אפילו לדלג עליהן לחלוטין; עם זאת, רמות האנרגיה שלכם ירדו ואתם עלולים בסופו של דבר לאכול יותר מדי כשתאכלו לבסוף. אם מתח מדכא את התיאבון שלכם, נסו לאכול כמויות קטנות יותר לעיתים קרובות יותר במשך היום.

4.  צמצמו את צריכת הקפאין

אנשים חשים לעיתים קרובות מחסור באנרגיה כאשר הם מתוחים ופונים לקפאין, אך עודף קפאין עלול לשבש את השינה שלכם. אם קפאין משאיר אתכם ערים בלילה, שתו משקאות קפה ותה נטולי קפאין.

5.  תרגלו אכילה מודעת

כשאתם אוכלים באופן מודע, אתם הופכים מודעים יותר לאיתותים פנימיים של רעב ושובע. אתם גם מתחברים יותר למה שמפעיל אתכם מלכתחילה. אכילה מודעת יכולה לסייע לכם בהימנעות מאכילת יתר ולאפשר לכם ליהנות יותר מאוכל – גם כשאתם אוכלים פחות. אתם יכולים גם ללמוד להיות מודעים יותר למה שאתם בוחרים להכניס לגופכם.
זכרו, הפיתרון הוא לא להגביל את האכילה אלא להתמקד באכילת המזונות הצפופים ביותר תזונתית  כדי לשפר את התזונה שלכם ולתמוך במערכת חיסון בריאה. שנת 2020 ללא ספק הוסיפה מתח לחיינו, אך למידה כיצד להתמודד איתו יכולה לחזק אתכם, את האנשים שאתם אוהבים ואת הקהילה שלכם

על המחברת: סוזן בוורמן, נשיאה משותפת, הדרכת תזונה גלובלית, הרבלייף העולמית

סוזן בוורמן מחזיקה בתואר ראשון בביולוגיה בהצטיינות ובתואר שני במדעי התזונה מאוניברסיטת קולורדו. סוזן היא תזונאית מוסמכת, מחזיקה בשתי הסמכות מהאקדמיה לתזונה ודיאטה כמומחית בתזונת ספורט ומומחית מוסמכת לטיפול בהשמנת יתר וניהול משקל, והיא חברה באקדמיה.

** מוצרי הרבלייף אינם מיועדים לטיפול, ריפוי, אבחון או מניעה של מחלות כלשהן.

מוצרי הרבלייף
הרבלייף מוצרים


 

x

#{title}

#{text}

#{price}